Sinds vorig jaar is Mobiliteit en Comfort een inzamelpunt voor plastic doppen, waarnee wij een bijdrage leveren aan de opleidingen van KNGF Geleidehonden. Vanmiddag hebben we de door u bij ons gespaarde doppen ingeleverd bij het verzamelpunt van KNGF Geleidehonden in Tilburg. Het ging om zo’n 70 volle zakken, die samen goed zijn voor ca. 600-700 kilo. Om u een indruk te geven, dat zag er ongeveer zo uit:

Doppen ingeleverd

Alle ingezamelde doppen worden vervolgens gerecycled en KNGF ontvangt per kilo doppen een vergoeding waarmee zij de opleidingen van hun honden kunnen bekostigen. Van de vermalen doppen worden vervolgens kunststof pallets gemaakt, waardoor er dus minder bomen hoeven te worden gekapt. Het mes snijdt dus aan twee kanten en zo dragen we allemaal een steentje bij en helpen we elkaar.

De weggebrachte doppen zijn niet alleen door ons ingezameld. Ook de particuliere inzamelpunten Barbara (Etten-Leur) en Doppenactie KNGF Prinsenbeek zijn enthousiaste deelnemers voor dit goede doel. Wilt u bij Barbara inleveren – zij woont in Leur – stuur ons dan een berichtje en wij geven haar adres aan u door.

Ook na vandaag kunt u nog gewoon uw gespaarde doppen bij ons in de winkel aan de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur inleveren. We willen u vragen de doppen goed te wassen voor u ze bij ons inlevert, want ze staan wel een paar maanden te wachten op transport en soms schimmelen ze heel snel. Hopelijk kunnen we met uw hulp snel weer een bus vol doppen inleveren.

Heel, heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage aan dit goede doel, KNGF Geleidehonden en uiteraard ook degenen die een beroep moeten doen op een geleidehond zijn er enorm blij mee!