Sinds 10 september is Mobiliteit & Comfort een inzamelpunt geworden voor de aktie “Doppen sparen voor KNGF geleidehonden” van het KNGF (Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds). Wij dragen dit bijzondere en goede doel een warm hart toe.

FB - vierkant pup diplomaHet KNGF leidt niet alleen jonge honden op tot blindegeleidehond, maar ook tot assistentiegeleidehond, autismegeleidehond en buddyhond. Veel mensen zijn afhankelijk van zo’n hond.

Nu denkt u misschien dat u niet zo veel doppen gebruikt, of dat een paar doppen geen verschil maken, maar bedenk eens hoe veel doppen we met zijn allen kunnen inzamelen. En u komt de doppen op allerlei verpakkingen tegen: van melkpakken en waterflesjes, tot potten pindakaas en slagroombussen. Er valt dus genoeg te sparen!

Door de opbrengst van het inzamelen van plastic doppen kunnen zij nog meer geleidehonden trainen. Van de plastic doppen worden kunststof pallets gemaakt. Niet alleen het recyclen van plastic is dus milieubewust, het spaart ook bomen die anders voor de pallets waren gebruikt.

Bekijk de video voor meer informatie:

Wilt u ons een handje helpen? Lever dan uw schone doppen bij ons in. Op onze klantentafel staat een glazen container waar u de doppen in kunt doen.

Goede doppen voor inzamelactie KNGF Geleidehongen

Op de website www.geleidehond.nl kunt u lezen welke doppen wèl en welke niet wordt goedgekeurd.